رتینیل پالمیتات
Retinyl Palmitate
رتینیل پالمیتات. نرمکننده پوست
رتینیل پالمیتات نوعی رتینوئید است. رتینوئیدها، دستهای از ترکیبات ضد پیری هستند که شامل ترتینوئین و رتینول میشوند.
این ماده خاص، سال پر فراز و نشیبی را با ظهور و سقوط محبوبیت خود پشت سر گذاشته است.
اولاً، رتینیل پالمیتات از اسید پالمیتیک و رتینول ساخته میشود. این یک استر رتینول است و یکی از اشکال ضعیفتر رتینوئید محسوب میشود.
این به این دلیل است که همه رتینوئیدها باید به ترتینوئین، یا همان رتینوئیک اسید، تبدیل شوند.
رتینیل پالمیتات بسیار دیرتر از بقیه تبدیل میشود و قبل از اینکه اثرات آن دیده شود، باید چندین تبدیل را پشت سر بگذارد. هنگامی که روی پوست شما قرار میگیرد، آنزیمهایی به نام استراز آن را به رتینول، سپس به رتینال و در نهایت به رتینوئیک اسید تبدیل میکنند. این سه مرحله است که در هر مرحله کمی از بین میرود.
به دلیل این مسیر تبدیل طولانی و بیاثر، مزایای رتینیل پالمیتات مورد بحث است.
پس چرا اصلاً از آن استفاده کنیم؟
پاسخ، پایداری است. رتینول و اسید رتینوئیک در مواجهه با نور، گرما و هوا به سرعت تجزیه میشوند و اسید رتینوئیک علاوه بر این میتواند بسیار تحریککننده باشد.
رتینیل پالمیتات بسیار پایدارتر و ملایمتر است و فرمولاسیون آن را آسانتر میکند و برای پوستهای حساس مناسبتر است (حتی اگر گرم به گرم ضعیفتر باشد).
مطالعات نشان میدهد که رتینیل پالمیتات مفید است:
تحقیقات جدیدتر از سالهای 2023 تا 2025 نیز نشان داد که رتینیل پالمیتات به ویژه در ترکیب با رتینول به خوبی عمل میکند. به نظر میرسد این دو نقاط ضعف یکدیگر را پوشش میدهند. رتینول قدرت را به ارمغان میآورد در حالی که رتینیل پالمیتات پایداری و ملایمت را به ارمغان میآورد. آنها با هم، آسیب UV را بهتر از هر یک به تنهایی ترمیم میکنند.
این ماده قبلاً در کرمهای ضد آفتاب یافت میشد تا اثربخشی فیلترهای ضد آفتاب را افزایش دهد.
سقوط رتینیل پالمیتات به دلیل گزارشهای منتشر شده در مورد ارتباط این ماده با آسیبهای ناشی از آفتاب و تومورهای پوستی بود.
بیشتر این موارد به مطالعهای در برنامه ملی سمشناسی ایالات متحده (NTP) در سال ۲۰۱۲ برمیگردد که در آن موشهای بیمو که با کرم رتینیل پالمیتات پوشانده شده بودند و در معرض نور فرابنفش قرار گرفتند، سریعتر به تومورهای پوستی مبتلا شدند.
اما نکته ظریف اینجاست.
وقتی هیئت متخصص بررسی مواد تشکیلدهنده لوازم آرایشی (CIR) به بررسی مجدد آن مطالعه پرداخت، نقصهای روششناختی را یافت و تصمیم گرفت که نتایج را نمیتوان به عنوان مدرکی دال بر خطر اضافی تفسیر کرد.
کمیته علمی اتحادیه اروپا در مورد ایمنی مصرفکننده (SCCS) گفت که یافتههای موش ممکن است به یک نگرانی اشاره داشته باشد، اما به سختی میتوان آنها را در مورد انسان به کار برد، زیرا پوست موش بیمو و پوست انسان رفتار متفاوتی دارند.
در حالی که مطالعهای وجود دارد که نشان میدهد این ماده در هنگام قرار گرفتن در معرض UVA باعث آسیب DNA میشود، هیچ مدرک قطعی مبنی بر ارتباط آن با سرطان پوست وجود ندارد. در صورت استفاده صحیح، استفاده از آن کاملاً بیخطر است.
هم CIR و هم SCCS آن را در غلظتهای مورد استفاده در لوازم آرایشی بیخطر میدانند. SCCS به طور خاص رتینوئیدها را تا 0.05٪ در لوسیونهای بدن و 0.3٪ در کرمهای صورت، کرمهای دست و محصولات شستشو دهنده، شفافسازی کرده است.
از سال 2025، اتحادیه اروپا این محدودیتها را به قانون تبدیل کرده است، به علاوه یک برچسب هشدار دهنده در مورد کل مصرف ویتامین A از همه منابع.
همه رتینوئیدها حساسیت پوست شما را به خورشید در چند ماه اول استفاده افزایش میدهند. هنگام استفاده از هر نوع رتینوئید، به ویژه در استفاده مجدد از کرم ضد آفتاب احتیاط کنید.
یک نکته دیگر: اگر باردار هستید، دوزهای بالای ویتامین A میتواند نگران کننده باشد، بنابراین بسیاری از افراد در دوران بارداری از مصرف رتینوئیدهای موضعی (از جمله رتینیل پالمیتات) صرف نظر میکنند تا ایمن باشند. اگر مطمئن نیستید با پزشک خود مشورت کنید.
واقعیت جالب: این ماده اغلب به شیر کم چرب اضافه میشود تا سطح ویتامین A را افزایش دهد.
تینیل پالمیتات را ببینید
| نقش | توضیح |
|---|---|
| نرم کننده پوست | |
| برای آبرسانی و نرم کردن پوست |
| عملکرد |
|---|
| نرمکننده پوست |
فواید رتینیل پالمیتات
نگرانیهای رتینیل پالمیتات
100 رای ثبت شده
برای مشارکت در رایگیری وارد حساب کاربری خود شوید
محصولات حاوی رتینیل پالمیتات
به ترتیب جایگاه این ماده در فهرست ترکیبات هر محصول؛ هرچه شمارهٔ ردیف کوچکتر باشد، محصول زودتر نمایش داده میشود.

اسکراب لایهبردار ملایم نیوآ
ردیف ۷ در فهرست ترکیبات
برای محاسبهی امتیاز، وارد شوید و ارزیابی پوست را کامل کنید.

اسکراب لایهبردار و شادابکننده نیوآ
ردیف ۷ در فهرست ترکیبات
برای محاسبهی امتیاز، وارد شوید و ارزیابی پوست را کامل کنید.

ژل شستشوی پاککننده پوست مختلط نیوآ
ردیف ۸ در فهرست ترکیبات
برای محاسبهی امتیاز، وارد شوید و ارزیابی پوست را کامل کنید.

اسکراب پاککننده صورت نیوآ
ردیف ۸ در فهرست ترکیبات
برای محاسبهی امتیاز، وارد شوید و ارزیابی پوست را کامل کنید.

Hydrating پاککنندۀ روغن Simple Skincare
ردیف ۸ در فهرست ترکیبات
برای محاسبهی امتیاز، وارد شوید و ارزیابی پوست را کامل کنید.

پاک کننده آرایش با استیک نوتروژنا
ردیف ۱۰ در فهرست ترکیبات
برای محاسبهی امتیاز، وارد شوید و ارزیابی پوست را کامل کنید.
کاربران همچنین بررسی کردند
هیالورونات سدیم کراس پلیمر
سدیم هیالورونات کراسپلیمر. مرطوبکننده سدیم هیالورونات کراسپلیمر، نوعی هیالورونات سدیم با پیوندهای عرضی است. این بدان…
آدنوزین
آدنوزین. نرمکننده پوست آدنوزین در هر موجود زندهای وجود دارد. این ماده یکی از چهار جزء اسیدهای نوکلئیک است که به ذخیره…
یوبیکینون
یوبیکینون. آنتیاکسیدان یوبیکینون (کوآنزیم Q10) مولکولی است که از قبل در بدن ما یافت میشود. این یک آنتیاکسیدان قوی و…
عصاره لیکوپودیوم کلاواتوم
توضیحی در حال حاضر برای این عصاره موجود نیست.کاربرد در مراقبت پوستنقشتوضیحنرم کننده پوست—برای آبرسانی و نرم کردن پوست—عم…